Kirsten Hedeager
aut. fysioterapeut
exam. lymfødemterapeut


Kirsten Hedeager har gennem sin uddannelse, færdiggjort i 1981, haft stor interesse for mindre fagområder og har i sin videre praksis søgt dygtiggørelse inden for et særligt felt, en niche og et ganske lille emneområde inden for fysioterapien, lymfødembehandling.

”I 1994 drog jeg til Freiburg i Tyskland, til Földi-schule, og kunne efter fire ugers intensivt kursusforløb kalde mig lymfødemterapeut, et meget afgrænset emne som kun få kendte til, hvor jeg gennem særlig koncentreret arbejde med mine patienter kunne komme til at gøre en stor forskel inden for den enkeltes smerte- og problemstilling”.

De første år arbejdede Kirsten Hedeager i Schweiz, senere fra 1996 til 2010 i Danmark igen, på Kolding Sygehus, og her udelukkende med lymfødembehandling; heri behandling af hævelsestilstande hos patienter der havde været gennem behandling for kræft men også hos patienter med primær lidelse fra hævelse efter operation for åreknuder.

”Vi tog os af alt omkring lymfødemproblematikken, og jeg fik rigtig megen erfaring indenfor hele feltet, i forhold til selve lymfødembehandlingen, heri også måltagning og bestilling af de nødvendige kompressionsstrømper og et stort overblik over hvilke tiltag der for den enkelte patient er nødvendig.
Man taler om, at det er en kompleks problematik og ikke mindst en kompleks behandling patienten har brug for. Det betyder, at behandlingen bør afpasses nøje efter den enkelte patient, hvor nogle har brug for særlig meget behandling mens andre med mindre behandling og videre vejledning kan få en mere tålelig dagligdag”.

Undervejs har Kirsten Hedeager deltaget i et utal af kongresser rundt omkring i Europa og har et særdeles godt samarbejde til uddannelsesstedet, Földi-college i Freiburg, hvor hun således er med som kursusleder ved kurser der afholdes i Danmark.

”Gennem konstant opdatering på teori og praksis, samt stor viden om nyeste tiltag, kan jeg kan det hele!”.

Siden 2010 har Kirsten Hedeager haft privat praksis i Vejle. 


 
”Jeg arbejder for at udbrede viden om lymfødem”
Kirsten Hedeager | Ved Bandagist Centret | Vindinggårdcentret 9a | 7100 Vejle | Tel 3027 4150 | kirsten@hedeager.dk